tisdag 4 oktober 2011

Divotti, Birger Jarlsgatan 44

Inspektör Uggla, som har läst på högskolan, fick en nostalgiflashback idag när Roteln intog lunch på Divotti på Birger Jarlsgatan. Såsröran som omgav grundligt mjukkokade penne påminde honom om forna dagars snabbt ihopslängt pastagojs i studentskorridorsköket. Förutom glada minnen från svunna nudel-epoker följde med detta val också fördelen med en snabb servering: detta var alternativ nummer 1 på dagensrättlistan, varför anrättningen kunde levereras omgående.

Värre gick det då för andra delar av Roteln, vars Spaghetti Bolognese ställdes på bordet synnerligen sist, trots att den beställdes först. Just detta exemplifierar också det stora problemet på Divotti: de klarar inte den planering, organisation och logistik som måste fungera om man ska driva restaurang. Köket får en ljummen trea, och det kan vara OK - men problemet är att maten inte kommer, maten kommer bort, fel mat kommer. Unga damen i kassan verkar osäker på vad "Spaghetti Bolognese" är överhuvudtaget.

Ligan på Divotti skulle möjligen kunna köra färdiga subs och sallader, ungefär som Panini. Med varma rätter och en ganska lång à la carte-meny funkar det helt enkelt inte. Det är lite svårt att hitta ingången till Divotti, och det är lika bra det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar