Det är bättre att vara rik och frisk än sjuk och fattig. På samma sätt är det bättre att laga god mat och ha ett glatt humör än att laga slabb och vara sur. På det viset träffar Eastern House mitt i prick. För 78 kronor får man välja mellan ett antal trevliga, fräscha asiatiska rätter, som beställs i kassan men serveras vid bordet. Kycklingen är mör, grönsakerna är krispiga. Och lättölen kommer på flaska, inte upphälld i något snålt 25 centilitersglas. Dessutom får studenter rabatt. Salladsbuffén är i medelklass, med plus för fräsh isbergssallad och tomat. De värsta burkprodukterna syntes inte till.
Roteln noterar hur ett läge lite bortom huvudstråken kan hålla hybris och slentrian på avstånd, som på Eastern House, medan de ställen som ligger i smeten obönhörligt åker dit (ni vet, lite grann som restauranger på järnvägsstationer och flygplatser: de kan vara hur dåliga de har lust med, eftersom nästan alla gäster är engångsbesökare).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar